Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Η "νέα περίοδος" και τα χούγια της παλιάς .

Νέα περίοδος, αυτή του συνταξιούχου που άρχισε να λαμβάνει το πενιχρό του οικονομικό βοήθημα για τς υπηρεσίες του στη δόλια πατρίδα.
 
Το χούι όμως, χούι! Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις να ψάχνεις για νέες ειδήσεις από το χώρο της Επιστήμης και φυσικά μου φαίνεται πως είναι αδιανόητο να μη τις μοιραστείς με όποιους φίλους θέλουν να τις διαβάσουν.

Άλλο ένα χούι, που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι αυτό του Δασκάλου Φυσικής και νομίζω του κάθε Δασκάλου: Όταν διαβάζει ένα κείμενο, δεν το απολαμβάνει με άλλο τρόπο, παρά με αυτό του ανθρώπου που προσπαθεί (κάθε τι) να το μετασχηματίζει σε εργαλείο ή υλικό για την γνωστική και γνωσιακή αλλαγή των Ανθρώπων.

Θυμήθηκα ένα φίλο στο Πανεπιστήμιο (τώρα τελευταία όλο σκέψεις από εκείνη την περίοδο μου έρχονται στο νου, ίσως θα πρέπει να κάνω εγγραφή σε κάποιο τμήμα. Οι γνώσεις μου στα μαθηματικά θέλουν βελτίωση, για να μη πω ανοικοδόμηση). Όταν, λοιπόν, μας ερχόταν έξαψη να ασχοληθούμε με κάποιο θέμα και αρχίζαμε να συγκεντρωνόμασταν σε αυτό, ερχόταν και μας φώναζε: "Τι κάνεις εκεί; Ξάπλωσε γρήγορα να σου περάσει". Φώναζε και δυο τρεις φίλες (κατά προτίμηση) και δεν σε άφηνε σε ησυχία. Και βέβαια εμείς άλλο που δε θέλαμε και τον αφήναμε να μας "παρασύρει". Τον ακούω και τώρα να μου λέει: "Τι θέλεις και συνεχίζεις; Ξάπλωσε να σε περάσει!" 

Αν και τώρα είναι λίγο δύσκολο να με παρασύρει πλέον, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αν παρουσιαστεί μπροστά σου ο "πειρασμός". Αλλά το χούι είναι χούι και δεν φαίνεται να αλλάζει.
Συνεχίζουμε λοιπόν!